Η κα. Nazluian Benita είναι ψυχολόγος, με πτυχίο Ψυχολογίας και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Κλινική και Κοινοτική Ψυχολογία από το University of East London. Το 2021 πραγματοποίησε την εξάμηνη πρακτική της άσκηση γνωστικής και συμπεριφορικής θεραπείας με εποπτεία στο συμβουλευτικό κέντρο του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια, εξειδικεύτηκε στην Εγκληματολογική Έρευνα: Η Συμβολή της Ψυχολογίας από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Κατά την διάρκεια των σπουδών της έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ποικίλων θεματολογίων δικαστικής, αλλά και κλινικής ψυχολογίας. Η κα. Nazluian έχει επιβλέψει και συμβάλει στον σχεδιασμό και την πραγματοποίηση μιας σειράς διαδραστικών σεμιναρίων με θέμα «Η Δίκη: Η Εγκληματολογική Ψυχολογία στην Πράξη».

Από το 2020 απασχολείται ως ασκούμενη Κλινικός Δικαστικός Ψυχολόγος στο γραφείο της κας. Σιδηροπούλου Σημέλας (Μελίνας), στις υπηρεσίες Δικαστικής Ψυχολογίας. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται η συλλογή δεδομένων από υποθέσεις δικαστηρίων, ανάλυση δεδομένων Δικαστικής Ψυχολογίας, παρουσίαση σε σχετικά επιστημονικά πεδία, παρακολούθηση δικαστικών αξιολογήσεων, πραγματοποίηση δικαστικών αξιολογήσεων, και τέλος η προετοιμασία και διαμόρφωση εγγράφων Δικαστικής Ψυχολογίας.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα είναι οι μέθοδοι πρόληψης της εγκληματικότητας, οι τρόποι κοινωνικής επανένταξης τόσο του θύτη όσο και του θύματος, η διερεύνηση της γυναικείας παραβατικότητας και ανδρικής θυματοποίησης, όπως και η μελέτη της εγκληματικής συμπεριφοράς υπό το πρίσμα της ψυχοπαθολογίας ή άλλων ψυχολογικών φαινομένων όπως είναι τα σύνδρομα. Η διπλωματική της διατριβή στα πλαίσια του μεταπτυχιακού προγράμματος επικεντρώθηκε στην διερεύνηση του Συνδρόμου της Στοκχόλμης στο συγκρουσιακό διαζύγιο.
Πραγματοποιούνται συνεδρίες τηλεφωνικές, τηλεδιάσκεψης, και δια ζώσης (όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν).
Για επικοινωνία και ραντεβού, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο benazluian@gmail.com

 

H κα. Κυριάκου Φωτεινή Κωνσταντίνα (Φένια) είναι ψυχολόγος, με πτυχίο Ψυχολογίας και μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα της Κλινικής και Κοινοτικής Ψυχολογίας από το University of East London. Εξειδικεύτηκε στα Τραυματικά Γεγονότα & Διαχείριση Απώλειας/Πένθους από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της επιμορφώθηκε μέσω ποικίλων σεμιναρίων σε θέματα όπως η δικαστική, ανακριτική και εγκληματολογική ψυχολογία, διαταραχές διάθεσης και άγχους, διαταραχές προσωπικότητας, απώλεια-πένθος και νευροεκφυλιστικές διαταραχές. Το 2020 πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στην Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών στο Κέντρο Ημέρας “Αγία Ελένη” και το 2021 ολοκλήρωσε εξάμηνη πρακτική άσκηση Γνωστικής και Συμπεριφορικής Θεραπείας με εποπτεία στο Συμβουλευτικό Κέντρο του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης.

Τα τελευταία έτη έχει προσφέρει εθελοντικά στο Ινστιτούτο Prolepsis στο Πρόγραμμα «Φιλία σε κάθε Ηλικία» για την αντιμετώπιση της μοναξιά στην τρίτη ηλικία, αλλά και στην σελίδα «Μίλα μου», προσφέροντας δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη σε ενήλικες. Η Κα. Κυριάκου έχει επιβλέψει και συμβάλει στον σχεδιασμό και την πραγματοποίηση μιας σειράς διαδραστικών σεμιναρίων με θέμα «Η Δίκη: H Εγκληματολογική Ψυχολογία στην Πράξη». Από το 2021, απασχολείται ως επιστημονικός συνεργάτης της κας. Σιδηροπούλου Μελίνας.

Μεταξύ άλλων, τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν την μελέτη της εγκληματικής συμπεριφοράς υπό το πρίσμα της ψυχοπαθολογίας ή άλλων ψυχολογικών συνδρόμων, το βίωμα του πένθους και της απώλειας εντός σωφρονιστικών ιδρυμάτων, η κοινωνική επανένταξη αποφυλακισμένων, η πρόληψη της εγκληματικότητας και η παραβατικότητα στην τρίτη ηλικία. Στο πλαίσιο των μεταπτυχιακών της σπουδών, εκπόνησε τη διπλωματική της διατριβή με τίτλο «Το πένθος ως βιωμένη εμπειρία στην τρίτη ηλικία».
Πραγματοποιούνται συνεδρίες τηλεφωνικές, τηλεδιάσκεψης, και δια ζώσης (όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν).
Για επικοινωνία και ραντεβού, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο kyriakoufk@outlook.com